RSS

badanie IgE normy

GRAFIKA i OCENY


Temat: Alergia na fretki
... uwagi pacjenta na temat objawów chorobowych. Można powiedzieć, ile ludzi tyle różnych objawów może wystąpić. W moim przypadku ważnym badaniem jest IgE którego norma jest chyba do 120, a mój wynik...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=4176



Temat: Leki sterydowe
robiłam dziś badanie IgE i wynik to 856 czyli 8x ponad norme :-( w sumie to nie wiem co dalej mam z tym zrobić bo oprócz alergii może powinnam zrobić badania ... być spowodowany jakimiś wirusami, jak mam to sprawdzić , jakie badania wykonać??naprawde byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1143


Temat: Przewlekle chore gardło i migdałki
Podam może jeszcze wyniki badań jakie ostatnio robiłam; wymaz z gardła 3 razy - wszytkie wyszły wynik 1 flora fizjologiczna dróg oddechowych Klatka RTG płuc - bez zmian USG jamy brzusznej w normie USG tarczycy - w normie Alat 13 (grudzień 2006) ASpat 31 (grudzień 2006) Mocz (październik 2007) Odczyn kwaśny Białko-ujemny Cukier - ujemny Aceton - ujemny urobilinogen - norma nabłonki ... 16,4 g/l Total IgE 26,59 kUI/1 oprócz tego robiłam testy alergiczne: histamina 4/6 Derm.farinae 3/4 Pleśnie - Alternaria 2/3 Aspergillus+Penicill 2/4 sierść psa 1/2 kota 1/2 pyłki chwastów i krzewów 2/3 To wszystko czekam jeszcze na jeden wymaz z gardła. Jescze raz prosze o poradę jak mam się leczyć, jakie ew. badania albo do jakiego specjalisty powinnam się udać. Pozdrawiam:)
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2540


Temat: Przewlekle chore gardło i migdałki
Niestety, sterydy zrobiły swoje, a mononukleoza dokończyła dzieła. Pesymistyczne stwierdzenie, ale taka jest prawda. trzeba zrobić badanie określające ilośc poszczególnych klas immunoglobulin IgG, IgM, IgA i IgE. Także pełna morfologia. Jak wyniki będa w normie, to będzie można zastosować bardziej efektywne szczepionki.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2540


Temat: Atopowe zapalenie płuc ze szczeliną międzypłatową
... ma równy, ale wciąganie doła nadal istnieje. Wiem , ze świadczy to o duszności ale nie wiem jaaka może byc przyczyna. Czy badania ige można zrobic takiemu amłemu dziecku i cdzy...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1567


Temat: Zapalenie spojowek z objawami suchego oka
Mialem robione juz te badania, crp w normie, RF ujemne- w normie, ASO w normie,igg i iga w normie. JEdyne wyniki krwi ktore odchodzily od normy to: igE 110 IU/ml(0-87) Morfologia: Neutrocyty 45% (50-70%) Limfocyty 45.4% (25-45%) Eozynocyty 5.5% (1-4%) Bazocyty 1.1% (0-1%) Rozmaz: Paleczkowate 2% (3-5%) Segmentowane 40% (50-70%) Kwasochlonne 6% (1-4%) Zasadochlonne 2% (0-1%) (W nawiasie podalem norme) Mialem tez rentgen zatok, pluc, i wiele innych badan i wszystko w normie i lekarze sami zabardzo niewiedza co mi jest, a mnie np swedzi skora, i jak wezme jakis allertec to przechodzi,...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6574


Temat: BRONCHOSKOPIA...
Spirometria wyszła mi 80%, a tak to wszystko w normie... Dlatego zapytałem. Ale np: przy jakimkolwiek ciele obcym powinno byc chyba podwyższone OB, prawda? Pomyslałem o tym bo od kilku miesięcy ... No i nic mi się nie dzieje przy zmianie pozycji jak leżę... Więc chyba nie to, prawda? Co do lekarza - zrobiłem badania prywatnie. Morfologie, rozmazy, wymazy itd. Wyszło mi że ... skomentował że mam podwyższoną liczbę czerwonych krwinek, ale to dobrze bo jestem młody, mam alergię ale nie dużo - Ige wyszło ok. 170 i granulocyty 7% - tylko że robiło mi ... że na początku przy dusznościach zapisał mi psychotropy, potem tableki uspokajające (czyli nie dość że chory na głowe to jeszcze pijak). A badania zrobiłem bo nie dawało to efektu... Acha, i...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2946


Temat: Żywienie - praktyczne rady
iWłaśnie,właśnie.Moja Nadieńka ma takową dietę,przepisał ją dietetyk na dwa tygodnie. Wcześniej Nadia żlereagowała na wszystkie produkty wysokobiałkowe(wszystkie strączkowe,sezam,orzechy,nabiał).Zobaczymy co bedzie po diecie. Miała też zlecone badania na immunoglobuliny IgA,IgE,IgG,okazało się że są w dolnych granicach normy.Alergii nie potwierdziły-dlaczego?nie wiem.
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=1924


Temat: Czy moje dziecko ma AZS ? Prośba o diagnozę.
... na wszystko - ujemne. IgE całkowite - dolna granica normy. Ma już 7 m-cy i jest tylko gorzej. Nadal karmie i prawie nic nie jem. Co robić?
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4306


Temat: wyniki testu
Podwyższone IgE oznacza, że dziecko ma skłonność do alergii, lub że jest juz na coś uczulone. Pamiętajmy jednak że u małych dzieci niski poziom IgE nie musi oznaczać, że dziecko nie jest alergikiem, lecz może być to wynikiem niedojrzałości jego układu immunologicznego, innymi słowy pomimo iż poziom IgE jest niski lub w normie ( norma to 0-60 IU/ml )dziecko może być na coś uczulone. Tak było w naszym przypadku. Badanie IgE całkowitego nie powie nam na co jesteśmy uczuleni, tego dowiemy się dopiero w badaniu swoistego IgE, czyli dla konkretnych alergenów.Pozdrawiam
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=111


Temat: na podstwie czego lekarz STWIERDZA AZS
Przy azs objawy są dość specyficzne, charakterystyczne umiejscowienie zmian, świąd, często sezonowe pogorszenia, no i dobry wywiad (u dzieci chyba jednak krótszy ). Czasem testy nie wychodzą, IgE też w normie, a jednak widać że to atopia. U mnie lekarz stwierdził azs bez żadnych badań, a jak znalazłam nasze forum i zaczynałam czytać, to już się upewniłam, że to na pewno to. Dopiero potem były badania (właściwie tylko IgE) i testy.
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=3583


Temat: IgE - co to jest ?
Kiedyś i ja miałem badanie IgE i wyszło mi wszystko w normie. Dawno temu gdzieś przeczytałem ze wyróżnia się dwie odmiany Atopowego Zapalenia Skóry: - odmianę alergiczna gdzie IgE jest podwyższone - lub nie alergiczną odmianę AZS gdzie IgE jest w normie. Czytałem to dawno, dawno temu i mogłem cos pokręcić.
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1876


Temat: IgE - co to jest ?
W badaniu wyszlo mi IgE = 528, a norma podana na wyniku to 120. Alergolog stwierdzila, ze to wysokie IgE, ze prawdopodobnie mam na cos alergie. Swedzi mnie skora. Mialem badanie ... przychodni nie ma wiecej mozliwosci testow alergicznych i skierowala mnie do dermatolog. Dermatolog stwierdzila, ze widocznie moze byc takie wysokie IgE i nie musi wcale oznaczac alergii i ze pewnie z...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1876


Temat: BICOM
IgE robi sie z krwi , jak jest wysokie / zawsze masz napisaną normę / to przewaznie mowia ze jest podejrzenie alergii... bicom inaczej biorezonans, mozna robic wszystkim nawet tym najmniejszym dzieciom, trzyma sie w reku kulki a reszte sprawdza ten co robi to badanie. Wpisz np w onecie słowo BICOM to zobaczysz co to jest. W warszawie test na 90 alergenów...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=106


Temat: Proszę o pomoc - dziwne objawy
Witam was ... Od ostatniego czasu borykam się z dość dziwnymi problemami, wyniki badań (mocz krew są jednak bardzo dobrze, tylko w moczu troche dużo leukocytów 10-12 WPW). Ponadto mam powiększone węzły chłonne, bóle gardła, mięśni i złe samopoczucie. Było robione wiele badań, USG węzłów wykazało, że są to węzły odczynowe. Poziom TSH w normie. Badania krwi - zero przekroczeń, OB 2 mm. Lekarz podejrzewa alergie, ale IgE w normie (60). Dodam że mam 16 lat. Dodatkowo cukier w normie. Sam nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio jednak zauważyłem dość dziwne objawy. ... jednak to mnie nie swędzi. Aha . Nie jest to typowa wysypka z chrostkami tylko poprostu przebarwienia na skórze. Myślałem że to może AZS no ale wynik IgE chyba je wyklucza....
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=5380


Temat: dziwne wyniki z krwi
Witam wszystkie mamy i pozdrawiam.Dawno mnie nie bylo bo mialam problemy z netem. Musze powiedzieć, że już głupieje bo odebrałam wyniki badań mojej Oli i wyszło, że IgE jest w normie.Ale...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4032


Temat: Testy
Słuchajcie, dziwna sprawa. Na polecenie alergologa zrobiłam po raz pierwszy synkowi panel pokarmowy (20 alergenów) i IgE całkowite. Morfologię też, ale to inny temat. IgE wyszło w normie (tj. dla dzieci 0-1 norma wynosiła 0-29, a synek ma 7 m-cy i ma wynik 15), zaś z panelu pokarmowego tylko migdał został zidentyfikowany jako alergen (w skali 1-6 wynik: 2). Mleko, jaja, mąka pszenna i żytnia, jakieś warzywka, pomidory, orzechy i kilka innych, których jako matka karmiąca odmawiam sobie z różnym skutkiem i samozaparciem, okazały się - według badania - niealergizujące. I mam zagwozdkę....
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=45


Temat: Prośba o diagnozę (połączone wątki)
... miec potwierdzone AZS no i zrobili mi badanie IGe calkowite i przyszla pani doktor specjalista od AZS i mowi no niestety IGe w normie nie ma Pan AZS i nie bedziemy...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4096


Temat: Prośba o diagnozę (połączone wątki)
Protest, możesz, a nawet powinieneś zrobić sobie badania na alergeny, ale musisz brać pod uwagę, że mogą nic nie wykazać. Najlepiej zrób od razu badanie poziomu IgE, jest dość wiarygodne. Jeśli okaże się w normie i testy będą negatywne, a będą Cię chcieli faszerować antyhistaminami typu Zyrtec, to powiedz, żeby spadali na drzewo; mnie przepisano lekarstwa, po czym się okazało, że to...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4096


Temat: Gronkowiec, Refluks, Czerwienienie Twarzy.
... Również w szpitalu zrobiono mi serie badań, i stwierdzono Patologiczny (ciezki) refluks. Oto kilka wyników badań: IgE Całkowite [U/ml] (Norma 0-100) Wynik 512 ASO [IU/ml] (norma do 200) Wynik 275 W...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=5873


Temat: Drobne sygnały - muko
normie. Wyprosiłam skierowanie na badanie pasożytów - wykryto lamblie. Po leczeniu całej rodziny kaszlu nie było przez 2 tygodnie, ale furzenie cały czas było słychać. Teraz dostalismy antybiotyk od innego lekarza,...
Źródło: forum.mukowiscydoza.pl/viewtopic.php?t=108


Temat: Gdzie na badania ?
wszystko w normie
Źródło: forum.mukowiscydoza.pl/viewtopic.php?t=1640


Temat: Problemy z gardłem od pół roku
z tych wyników i dobrać odpowiednie leczenie. Poniżej przedstawiam wyniki z rozmazu , wyniki z immunoglobulin IgA IgG IgM i IgE będę miał za kilka dni. WBC 5,38 [10^3/uL] RBC 5,22 ... P-LCR 47,7 [%] powyżej normy (13,0-43,00) PCT 0,29 [%] NEUT 2,37 [10^3/uL] poniżej normy (5,00-7,00) 44,1 [%} (50,0-70,0) LYMPH 2,52 [10^3/uL] 46,8 [%] powyżej normy (25,0-40,0) MONO 0,41 [10^3/uL] 7,6 [%]...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4632


Temat: Czy to skaza białkowa?
... córce badanie kału na candide (dzis odbieram wyniki), sugerowałam lekarzom uczulenie na mleko , ale zbywają mnie . Moje pytanie jest takie: czy u córki te objawy skórne, charczenie i te...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8476


Temat: Jak pozbyć się grokowca złocistego w gardle?
... Boli mnie gardło, mam katar, jestem osłabiona. Jak już opisywałam wcześniej badania ogólne krwi w porządku, reumatoidalne norma, IgE całkowite niskie -17(lekarz zalecił bo mam często też katar i pieką mnie...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4867


Temat: Staphylococcus aureus MSSA
Peter witam po przerwie... Więc tak...byłem u alergologa. Zrobił mi komplet badań: OB-2, CRP-<0.5, morfologia bez zadnych odchyleń, IgA w normie i pozostałe immunoglobuliny tylko nie wiem jaki wynik ich jest ... 4.Moje IgE wynosiło 400, a podwyzszone ige swiadczy np o takich chorobach: horoby pasożytnicze (głównie Ascaris, Echinococcus granulosus) Zespół hiperimmunoglobulinemii IgE (zespół Hioba) Polekowe śródmiąższowe zapalenie nerek Łuszczycowe zapalenie stawów Idiopatyczny zespół nerczycowy Szpiczak IgE Mukowiscydoza Aspergilloza oskrzelowo – płucna Idiopatyczna hemosyderoza płuc Przewlekłe aktywne zapalenie wątroby Zespół Wiskott – Aldricha Ziarnica złośliwa Ostra reakcja odrzucania przeszczepu Choroba Kawasaki Układowa candidiaza Oparzenia...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4919


Temat: IGE Całkowite i na mleko krowie wyniki badań
Mam ogormna prosbe czy ktos mozem i powiedziec jak zinterpretowac te wynik IGE Całkowite 600, wiem ze norma jest 60 a iGe na mleko krowie 4,69
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6398


Temat: Staphylococcus aureus i Streptococcus viridans
Poziom IgE powyżej normy oznacza alergie IgE zależną. ASO to badanie, które może wskazać, że infekcja jest lub była wywołana paciorkowcami.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2754


Temat: Test na nietolerancję pokarmową-ImuPro 300
IgA i IgG (łącznie) (IIF). Do tego dochodzi biopsja jelit. Jeśli badanie na przeciwciała wyjdzie ujemne, to na bank nie masz celiakii. PZDR
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4275


Temat: pomozcie ocenic czy to AZS
A pasożyty badałeś? Bo niby trudno je w badaniach potwierdzić, ale można objawowo spekulować - zwłaszcza, że nie masz zmian w miejscach typowych dla atopików, brak stałego swiądu i IgE w normie - z tych powodów szukałabym chyba innej przyczyny
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=3393


Temat: Mam atopowe od siedmiu lat ale nie jestem na nic uczulony
Ja tez nie jestem na nic uczulony wedlug testow skorny zastanawiam sie nad badaniem krwi ale podobno jak IGe wychodzi w normie to nie ma co robic tych badan czy to...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=895


Temat: Porada
oskrzeli podczas bronchoskopi : obfity wzrost streptococus pneumonieu Wynik z 2009 stycznia . Badanie wykonano także w kierunku gruźlicy, prątków nie wykazano. Wynik z wideoskopi krtani: zaleganie gęstej wydzieliny międzynalewkowo, przewlekłe alergiczne zapalenie krtani , rerlux przełykowy, dysfoania hyperfunkcona. Wynik z listopada 2009 roku. Wynik badań gastroskopi: 2009 sierpień gastropatia rumieniowo-aftowa. W żołądku rumień afty. Poinformowano mnie że jest to stan zapalny żołądka. Wynik IGE 92,6 IU/ml W 2008 roku miała zatrucie lakierem podczas cyklinowania podłogi leczono mnie dwa miesiące antybiotykami. Trafiłam do szpitala. Podawano mi polprazole. W 2009 robiłam testy alergiczne wyszło ... WBC 7,B RBC 4.41 HGB 12,8 HCT 39,4 TSH 1.200 uIU/ml norma 0,27 do 4,2 FT4 16,58 pmol/I norma 12-22 FT3 4,90 pmol/I norma 3,1 do 6,8 Anty TG 19,12 IU/ml < 115 Anty TPO 14,52 <34 FSH 4,9 Miu/ml Estradiol 171,5 pg/ml ALTL 12 U/L norma 5-40 ALP2L 48 U/L norma 35-129 GGT 14 U/L norma 7-50 AMYL 101 U/L norma 0-100 LIPC 56 U/L 10-63 GLUC3 84 mg/dl norma 70-110 CHOL 112 mg/dl norma 120-200 TRIGL 56 mg/dl norma 35-160 HDLC3 52 mg/dl norma 35-85 Iron2 106 ug/dl norma 50-175 CA 9.72 mg/dl norma 8.40-11.00 Na-I 136 mol/L norma 136-146 K-I 4.68 mol/L norma 3.50 ? 5.10
Źródło: ener-med.pl/forum/viewtopic.php?t=153